Edwin Sanz | Tropicalidad.be – Edwin Sanz and San Agustín
15455
single,single-post,postid-15455,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
press_1100x619_tropi

26 Oct Tropicalidad.be – Edwin Sanz and San Agustín

Clic here: Tropical.be (The Netherlands)

Percussionist Edwin Sanz werd geboren in de Venezolaanse hoofdstad Caracas en trad aanvankelijk nog als danser op met het Afro-Venezolaanse gezelschap Grupo Madera. Begin jaren tweeduizend verhuisde Sanz naar Europe, eerst naar Frankrijk en daarna naar Zwitserland, waar hij zichzelf volledig heruitvond als percussionist. In Geneve maakte hij kennis met Alex Wilson en na al meegewerkt te hebben op diens albums verschijnt nu ook Edwin’s solodebuut op het label van Wilson. San Agustin, de titel van het album, verwijst naar de buurt in Caracas waar Edwin opgroeide. In de tracklist vooral stevige salsa met veel ruimte voor Sanz’ percussiewerk, maar ook invloeden uit hip-hop en rock (titelnummer San Agustin) of een eenzaam bachata nummer (Eso Tierno).

 

No Comments

Post A Comment